Vuoden tyyppi on arvonimensä arvoinen

0

 

tuominen_arto
Arto Tuominen

Somerolaiset äänestivät Vuoden tyypiksi  2015 paimiolaisen Arto Tuomisen. Idealinko ja kulttuuritapahtumien tuottaja on tämän perusteella vuosien uurastuksen jälkeen löytänyt paikkansa somerolaisten sydämissä.

Tuomisen viimeisin idea, vajaa viikko sitten pidetyt hyväntekeväisyystanssit oli menestys.
– Katselin, kun väkeä alkoi lappaa sisään oven täydeltä. Ajattelin, etteivät runsaat 100 pyörittelemääni pikkupullaa ja pari kuivakakkua riitä juhlakansalle. Onneksi Teeriharjun väki oli varautunut myös kahvitukseen, kertoo tapahtuman puuhamies Arto Tuominen.
– Tapaninpäivän tansseissa Teeriharjulla oli ollut noin 350 tanssijaa. Arveltiin, että meidän sunnuntaitansseissa olisi ollut 350–500 henkeä. Sitä oli tietenkin Somerolta, mutta kuuntelin, kun joku kertoi tulleensa Perniöstä, toinen Mathildedahlista ja kuka mistäkin, hykertelee Tuominen.
Hän sanoo, että tanssi ja hyvä musiikki tekivät tehtävänsä. Esiintyjänä oli Lasse Santakankaan sukua, laulusolistina hänen tyttärensä Kaija Nummenpää ja hanurissa poikansa Kari Santakangas ja rummuissa lapsenlapsi Tero Nummenpää.
Oman Tien Kulkijat järjesti tanssit säveltäjä Unto Monosen kunniaksi. Hänen syntymästään tuli kuluneeksi lokakuussa 85 vuotta.

Lue lisää 29.12.2015  lehdestä