Ämyri kokeilee kesällä päivätansseja, Esakallio undergroundia

0

Esakallio ja Ämyri luottavat siihen, että hyvä tanssittava musiikki on kesälavan perusta. Siihen sivuun voi väelle tarjota muutakin viihdykettä.

Ensi kesänä Ämyri kokeilee sunnuntaisia päivätansseja heinäkuussa.
–Sunnuntaitansseja ei niin monilla lavoilla ole. Heinäkuussa suomalaiset ovat lomalla ja silloin voi sunnuntaisinkin tanssia, kun ei tarvitse miettiä seuraavan päivän töihin lähtöä. Esiintyjinä on tuttuja 1970- ja 1980-luvulta eli Eki Jantunen ja Mutkattomat, Pertti Niemi ja Odessa, Topi ja Toivottomat ja Kristiina Mäki, kertoo Ämyrin ohjelmavastaava Marko Sirro.
Esakallion erikoisuus on kun lavalle astuu suomirockin harvinaisuus, Underground Rock Orchestra. Tämä M. A. Nummisen johtama superkokoonpano saapuu konsertoimaan Somerolle muun muassa historiallisen Suomen Talvisota -ohjelmistonsa kera lauantaina 13. elokuuta.
– Tällaiseen tilaisuuteen on vain tartuttava. Liittyyhän yhtye myös olennaisesti Someroon Nummisen ja Rauli Badding Somerjoen vuoksi, hehkuttaa Esakallion ohjelmistosta vastaava Joe Lunnas.
Yhtyeessä soittavat myös Pedro Hietanen, Pave Maijanen, Jukka Orma, Antero Jakoila ja Sami Kuoppamäki. Samana elokuisena iltana Esakallion lavan valtaa myös humppayhtye Eläkeläiset, jota fanitetaan Saksassa saakka.

Lue lisää tanssien järjestäjien aatoksia tiistain 2.2. Somero-lehdestä.