Kaari Utrio nimettiin Sydänvaikuttajaksi

0
Kuva Timo Villanen, A-Lehdet Oy
Kuva Timo Villanen, A-Lehdet Oy

Kaari Utrio nimettiin vuoden Sydänvaikuttajaksi. Valinnan tekivät Sydänliitto ja Apu-lehti, jotka haluavat nostaa esiin ihmissuhteiden, rakkauden ja ystävyyden merkitystä terveyden tekijänä. Kirjailijan valitseminen sydänvaikuttajaksi korostaa myös kulttuurielämysten terveyttä edistävää vaikutusta.
– Kaari Utrion tuotanto ja julkiset esiintymiset ovat monipuolisesti ja ylivertaisesti käsitelleet niin yksilötasolla kuin yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuudenkin näkökulmasta ihmisten keskinäisiä riippuvuussuhteita ja keinoja tukea toisiaan. Utrion kirjoissa rakkauden voima on usein kuvattu kannustavana ja eteenpäin vievänä, jopa hengissä pitävänä voimana, Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax perustelee sydänvaikuttajan valintaa.
– Kulttuuri hoitaa sydäntä siinä missä kevyt ruokavalio ja säntilliset elämäntavatkin. Lukemalla stressaantunut nykyihminen voi rauhoittaa mielensä ja kehonsa – ja hoitaa samalla sydäntään. Verenpaine laskee, kun tarttuu kirjaan tai aikakauslehteen. Samalla voi hoitaa myös sydämensä sivistystä, Avun ja Apu Terveys -lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro perustelee Utrion nimeämistä.