Korvausta voi hakea

0

Poikkeuksellinen talvi näkyy teiden kunnossa. Lämpötilojen vaihtelut sekä sateet saavat aikaan reikiä teihin. Reikä syntyy nopeasti. Jo muutamassa päivässä tuskin havaittava kolo voi muuttua isoksi. Yli ajavien autojen renkaiden paine rouskuttaa reiän reunoja tehokkaasti.
Autoilijan on lähes mahdoton havaita reikää, kun nopeutta on 80 kilometriä tunnissa. Seurauksena voi olla renkaan, vanteen tai mahdollisesti molempien rikkoutuminen. Pyörän ripustukset, iskunvaimentimet ja niveletkin ovat kovilla, jos kuoppaan jysäyttää kunnolla. Kevytmetallivanteiden yleistymisen takia vahingot kohoavat isommiksi. Voi olla, ettei yhden vanteen tilalle löydy uutta, jos juuri kyseisen mallin valmistus on lopetettu. Uuden peltivanteen saa alle halvemmalla.
Vaurioihin on mahdollisuus hakea korvausta Ely-keskuksesta. Tapatumapaikka ja -aika kannattaa kirjata ylös tarkasti. Myös valokuvien ottaminen sekä tien reijästä että auton vaurioista helpottaa korvauksen saamisessa.