Kuvia ja tarinoita Karjalasta -luentosarja alkaa tänään

0

 

Kuvia ja tarinoita Karjalasta –luentosarja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kolmeen luovutetun Karjalan pitäjään. Luennoitsijat kertovat Kaukolan, Muolaan ja Viipurin maisemista ja rakennuksista sekä historiasta ja nykypäivästä kuvin ja sanoin.

 Luentosarjan aloittaa 29.2. Matti Paavilaisen luento Kaukolasta. Paavilainen on kuvannut matkoillaan Karjalan kannaksella sijaitsevan Kaukolan nykyisiä maisemia ja rakennuksia. Hän esittelee pitäjän historiaa kivikaudesta viimeisten kaukolaisten taloihin ja pihapiireihin sekä kertoo viimeaikaisesta kirkon kunnostuksesta.
 Muolaan pitäjäseuran hallituksen jäsen Lauri Rämö kertoo 14.3. Muolaan pitäjän historiasta ja nykypäivästä sekä tutustuttaa kuulijat Muolaan pitäjäseuran toimintaan muolaalaisuuden ja Muolaan perinteiden ylläpidossa. Luennolla käsitellään myös talvi- ja jatkosodan vaiheita Muolaassa sekä sodanjälkeisen ajan kotiseutukaipuuta matkoineen ja juhlineen.
 Sarjan viimeisellä luennolla 4.4. tutustutaan kasvatustieteen tohtori Ilkka Virran johdattamana Viipuriin — Karjalan ylvääseen pääkaupunkiin. Luennolla keskitytään erityisesti 20- ja 30-lukujen suomalaiseen Viipuriin.
 Maksuttomat luennot järjestetään yhteistyössä Someron Karjalaseuran ja Kaukolan pitäjäseuran kanssa kolmena maanantaina klo 18 Bio Jukolassa.