Kova vastustus

0

Metsähallituslakiin on esitetty muutoksia, jotka ovat herättäneet runsaasti epäilyjä. Kokemukset ovat osoittaneet, että se mikä on yhtiöitetty, on myöhemmin myytävissä.
Luontoväki katsoo, että kiireen pitäminen asiassa on käsittämätöntä. Laki tulisi voimaan jo tämän kuun aikana.
Suomen Luonnonsuojeluliitto kysyy, oletko varma, ettet ole myymässä maitasi. Organisaatiomuutosten ohella uusiksi on menossa valtion maa- ja vesiomaisuuden jako sekä päätösvalta.
Metsähallituksen hoitoon on uskottu valtion omistamat maa- ja vesialueet, lähes kolmannes Suomesta. Ei ole yhdentekevää, millainen Metsähallitus tulevaisuudessa on; kuka sitä ohjaa, mitä alueita hyödynnetään taloudellisesti, mitä suojellaan tai kuinka läpinäkyvää ja avointa Metsähallituksen päätöksenteko on.
Eilen lakia vastustavan adressin oli allekirjoittanut netissä jo yli 117 000 ihmistä. Kyse on Suomen metsistä ja luonnosta. Kritiikkiä antavat myös MTK, Pohjois-Suomen kunnat ja AVI:t, Saamelaiskäräjät, Puuliitto ja Metsäalan Asiantuntijat.