Somero varautuu vastaanottamaan 30 pakolaista kolmessa vuodessa

0

Someron kaupunki varautuu ottamaan vastaan 10 pakolaista vuodessa tämän ja kahden seuraavan vuoden aikana. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Someron kaupungin välisessä sopimusluonnoksessa ehdotetaan, että Someron kaupunki vastaanottaisi korkeintaan 30 pakolaista vuosien 2016–2018 aikana. Sopimuksella varmistetaan, että valtio antaa korvaukset pakolaisten tullessa kaupunkiin. Sopimus ei ole tae pakolaisten tulosta Somerolle.

Etusijalla ovat perheet. Toinen ryhmä on yksinäiset miehet, joille saattaisi löytyä Somerolta metallialan töitä.
Ensimmäiset voisivat tulla Somerolle ensi syksynä. Kaupungilla on sopivia vuokra-asuntoja, joihin sijoittaa maahanmuuttajia.
Kaupunginhallitus lähetti sopimusluonnoksen lausunnolle lautakuntiin.

Lue lisää 24.3. Somero-lehdestä.