Somerolaiset tykkäävät rahapeleistä

0

 

lottopallot

Somerolla pelataan Varsinais-Suomen kunnista seitsemänneksi eniten RAY:n rahapelejä. Aikuinen somerolainen käytti viime vuonna keskimäärin 186 euroa pelaamiseen. Into rahapeleihin hiipui hiukan vuodesta 2014, jolloin summa oli 191 euroa.
Eniten pelattiin Aurassa, jossa jokaista kunnan aikuisasukasta kohden laskettuna peleihin käytettiin yli 277 euroa. Aura johti maakunnan sisäistä vertailua myös vuotta aiemmin, ja pelaamismäärä on noussut siellä reilun yhdeksän euron verran.
Toiseksi eniten rahaa, noin 224 euroa, RAY:n peleihin käytettiin Raisiossa ja kolmanneksi eniten Salossa, missä aikuista kohden laskettuna pelattiin noin 199 eurolla. Sekä Raisiossa että Salossa pelaamismäärässä tapahtui noin neljän euron nousu.
Keskimäärin varsinaissuomalainen täysikäinen kulutti RAY:n peleihin vuonna 2015 noin 169 euroa eli vähän vajaat neljä euroa enemmän kuin edellisvuonna.
Koko Suomessa keskimääräinen pelisumma oli 182 euroa, jossa on vajaan neljän euron kasvu vuoteen 2014 verrattuna.
Pelauslukuihin vaikuttavat kunnan asukkaiden pelaamisaktiivisuus sekä alueen kauttakulkuliikenne ja matkailu, mutta myös alueen pelitarjonta ja pelipaikkojen määrä. Lukuihin on laskettu mukaan kaikki RAY:n raha-automaatti- ja pöytäpelit pelipisteissä ja RAY:n omissa pelisaleissa sekä ray.fi-netti- ja mobiilikasinolla.
RAY:n rahapelitoiminnan koko tuotto käytetään suomalaisten sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toiminnan tukemiseen sekä sotiemme veteraanien kuntoutukseen ja hoitoon.
Tänä vuonna Varsinais-Suomen alueelle kohdennetaan avustuksina 10 187 000 euroa. Avustusta saavat esimerkiksi Lounais-Suomen mielenterveysseura kriisikeskuksen toimintaan 263 000 euroa, Turun seudun vanhustuki ry tuki- ja puhelinystävätoimintaan 179 000 euroa sekä Salon muistiyhdistys matalan kynnyksen kohtaamispaikan perustamiseen muistisairaille 165 000 euroa.