Ihmispelkoja

0

Someron kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Kirsti Kurki (ps.) perusti nettiadressin, Ei pakolaisia Somerolle. Se pantiin liikkeelle heti seuraavana päivänä kaupunginhallituksen päätöksen perään, jossa Ely-keskuksen ja Someron välinen sopimusluonnos pantiin lausuntoja varten lautakuntakierrokselle.
Adressin perustelut ovat lyhyet: Emme tue pakolaisten asettumista Somerolle, syynä resurssien riittämättömyys.
Allekirjoittajia oli eilen 183, ja kotipaikkakin käy selville.  Allekirjoittaneista 58,47 prosenttia on Somerolta. Yli 41 prosenttia on muualta, kuten Äkäslompolosta, Salosta, Vaasasta, Kittilästä, Oulusta, Kouvolasta, Turusta, Espoosta, Jyväskylästä.
Somerolaisista allekirjoittajista kaksi kolmasosaa esiintyy omalla nimellä, muut ampuvat mielipiteensä julki tekstarityyliin, eli nimettöminä.
Somerolla on 9 080 asukasta. Heistä 2,0 prosenttia pelkää maahanmuuttajia niin, että allekirjoittaa adressin. Ja heistä noin kolmasosa pelkää muita somerolaisiakin sen verran, ettei anna nimeään julki. Yllättävän iso osa somerolaisista allekirjoittaneista on nuoria, parikymppisiä ihmisiä.