Luopuako öljystä

0

Kyselytutkimuksen mukaan 70 prosenttia suomalaisista katsoo, että tehokkain tapa tehdä ympäristölle hyvää on vaihtaa öljylämmitys ekologisempaan vaihtoehtoon, kuten maalämpöön. Myös ovien ja ikkunoiden tiivistämistä pidetään tärkeinä ympäristön kannalta.
Suomalaiset ovat ymmärtäneet, miten suuri merkitys ekologisella lämmöntuotannolla. Investointina maalämpö maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa.
Yleisesti ottaen suomalaiset suhtautuvat epäilevästi omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa ympäristöasioissa. Miehet ovat naisia skeptisempiä.
Autoilun vaihtaminen pyöräilyyn kesäaikana ja julkiseen liikenteeseen vaihtaminen ovat ympäristötekoja. Haja-asutusalueella julkisen liikenteen käyttömahdollisuuksia ei juuri enää ole.
Tutkimuksen mukaan melkein puolet olisi valmis vaihtamaan kotinsa lämmitysmuodon ekologisempaan vaihtoehtoon. Sähköautoon vaihtaisi vain 28 prosenttia.
Sähköautoon vaihtaminen on merkittävä teko ympäristön kannalta, mutta lämmitysmuodon vaihtaminen on pitkäikäisempi investointi.