Mökkiläiset tuovat eloa pitäjään

0

Talven Someron raitilla oli hiljaista, hieman alakuloistakin. Kivijalkaliikkeet olivat kovilla, kun ovi kävi harvakseltaan.
Kaupunki vilkastuu, kun vapaa-ajan asukkaat suuntaavat Somerolle suven viettoon. Lomalaiset virkistävät paikallistenkin eloa. Vastataan haasteeseen, ja annetaan palvelua ja jaetaan tietoa, oli kysyjä mistä päin tahansa.
Suomalaisten haaveissa on yhä useammin vapaa-ajan asunto tai pienehkö omakotitalo perinteisen kesämökin sijaan. Mökki ei ole nykyisin vain kesänviettopaikka, vaan se on yhä useammille vapaa-ajan asunto, jossa halutaan viettää vapaa-aikaa ympäri vuoden. Hyvin varustellun loma-asunnon oston yhtenä kriteerinä on se, että siellä voidaan tulevaisuudessa asua yhä enemmän, esimerkiksi eläkkeellä ollessa.
Mökkien varusteltutasolta odotetaan yhä enemmän. Mökeille halutaan erityisesti juokseva vesi, vesivessa ja suihku. Myös peruslämpö ja sauna halutaan lähes poikkeuksetta.
Ensisijaisesti suomalaiset kuitenkin menevät mökille lomailemaan. Mökkien kunnostuksella ja remontoinnilla on merkittävä työllistävä vaikutus kansantaloudellisesti.