Valoa näkyvissä

0

Maatalouden investointitukien haku on ollut poikkeuksellisen vilkasta. Tammi–maaliskuussa viljelijät hakivat tukea yli 900 investointiin, kun edeltävällä hakukierroksella luku oli noin 400. Investointien toteutus on tarkoitus aloittaa tulevana kesänä.
Kaikkiaan avustusta haettiin noin 60 miljoonaa ja korkotukilainaa noin 66 miljoonaa euroa. Maitotilojen ja lihakarjankasvattajien osuus euromäärästä on noin puolet.  Kappalemääräisesti kolmannes hakemuksista kohdistuu salaojitukseen. Sikatilojen investoinnit ovat vähissä, lihasiipikarjatalouteen investointihalukkuutta on enemmän.
Aiemmin haettujen investointitukien maksut ovat käynnistyneet tällä viikolla. Tähän mennessä on maksettu yli  600 000 euroa. Myös maatalousinvestointien tukiprosentit nousevat.
Valoa on ihan oikeasti näkyvissä tunnelin päässä. Investointien merkitys koko Someroa ajatellen on iso.