Hyvinvointikeskus siirtymässä kaupungille

0

Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen kiinteistöt ja liiketoiminta ovat siirtymässä Someron kaupungin omistukseen.
Kaupungin ja Someron seudun kuntokotiyhdistyksen välisen työryhmä on yksimielisesti esittänyt keskuksen luovuttamista kaupungille. Rahaa ei liikuteltaisi, vaan kauppa hoidettaisiin niin sanotusti hyväntahtoisella kädenpuristuksella.
Kuntokotiyhdistyksen omistamat osakeyhtiöt siirtyisivät kaupungille varoineen ja velkoineen. Velat eivät ole osapuolten mukaan merkittäviä. Päätökset ovat syntymässä nopeasti. Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen toivoo myönteistä päätöstä. Kaupungissa on  tällä hetkellä useita ratkaistavia tilantarpeita. Lamminniemen avulla ne voitaisiin ratkaista.
Kuntokotiyhdistyksen hallitus päätti tiistaina, että purkamisprosessia aletaan viedä eteenpäin. Yhdistyksen puheenjohtaja Aulis Kankare kertoo, että sääntöjen mukaan asian sinetöityminen vaatii kaksi yleistä kokousta peräkkäin sekä kahden kolmasosan määräenemmistön. Kokousten väli pitää olla vähintään kuukausi.
– Olisi toivottavaa, jos saisimme pidettyä ensimmäisen näistä kokouksista jo juhannuksen alla, Kankare sanoo.
Aulis Kankare myöntää, että hallituksen päätös on kaupungin tilatarpeiden kannalta oikein ajoitettu.
– Se on monien mahdollisuuksien kiinteistö. Henkilökohtaisesti ajattelen, että on yhteisöllistä ja vastuullista toimintaa, että kiinteistö ja toiminnot siirtyvät kaupungille. Se antaa kaupungille paljon mahdollisuuksia hoitaa perusturvaa. Myös tulevissa sote-ratkaisuissa Someron asema voi Lamminniemen osakeyhtiöiden ansiosta olla entistä vahvempi.

Lisää aiheesta perjantain Somero-lehdessä

Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen kiinteistö on hienossa kunnossa. Kiinteistönpito on ollut esimerkillistä. Kuva Sauli Kaipainen.
Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen kiinteistö on hienossa kunnossa. Kiinteistönpito on ollut esimerkillistä. Kuva Sauli Kaipainen.