Jätevesiosuuskunta haettu konkurssiin

0

Länsi-Someron jätevesiosuuskunta haettiin helmi-maaliskuun vaihteessa konkurssiin. Tätä ennen osuuskunnan toiminta oli jo ehtinyt hiipua Someron kaupungin 300 000 euron suuruisesta lainatakauksesta tehtyihin valituksiin.
Maksusuunnitelmat konkurssin johdosta asetettiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Osuuskunta on saanut maksettua ensimmäisen erän veloistaan mynämäkeläiselle Kylänpää-Yhtiöt Oy:lle, joka urakoi nelisen vuotta sitten viemärin runkolinjan ensimmäisen, 2,5 kilometrin mittaisen osuuden Härkälän ja Harjun kylissä.
Kylänpään saatavat ovat 26 800 euroa. Toimitusjohtaja Kauko Kylänpää toteaa vastaavanlaisia tilanteita tulleen vastaan muuallakin päin Varsinais-Suomea sen jälkeen, kun jätevesilakia lähdettiin rukkailemaan uusiksi. Lievennyksiä kiinteistöjen omistajien vastuisiin on tullut kolme kertaa.
– Ensimmäinen kymppitonni on nyt saatu, eikä takaraja loppuosasta ole vielä tullut vastaan. Uskoisin, että heillä on aikomuksenaan sekin hoitaa, Kylänpää sanoo.
Osuuskunta on jo käynyt neuvotteluja viimeisistä jäljellä olevista toimistaan Someron Vesihuolto Oy:n kanssa. Myyntikohteena sillä on paitsi ensimmäinen viemäripätkä, myös isohko varasto putkia ja venttiileitä sekä myös valmiita suunnitelmia jätevesiprojektista, jonka oli tarkoitus ulottua noin 20 kilometrin päähän Pitkäjärvelle asti.
Talkooperiaatteella töitä pyörittäneelle osuuskunnalle tilanne on murheellinen. Sille oli ehditty luvata Ely-keskukselta 100 000 euron suuruiset investointiavustukset, jotka valtiontalouden kehnon tilanteen takia ovat liki tyystin jäädytetty muuallakin Suomessa. Ratkaisevassa asemassa hankkeen viivästymisessä olivat juuri valitukset.

Lisää asiasta perjantain lehdessä.

Länsi-Someron Jätevesiosuuskunnan yksi putkivarasto on Saarentaan kylässä. Putkien käyttökelpoisuudesta ollaan usempaa mieltä.
Länsi-Someron Jätevesiosuuskunnan yksi putkivarasto on Saarentaan kylässä. Putkien käyttökelpoisuudesta ollaan usempaa mieltä.