Nyt ajetaan turvallisuus edellä

0

 

ohikulkutie_siwa

Somero lähtee aukomaan liikenneturvallisuuden solmukohtia. Teknisen lautakunnan talousarvioissa keskustataajaman turvallisuuden parantamistoimiin on varattu iso summa rahaa, 100 000 euroa.
Tehtävä on laaja. Tilahallinnon päällikkö Jari Kauppi nimeää ylinopeudet yleiseksi ongelmaksi. Se on yhteinen nimittäjä, minkä takia liikenneturvallisuus Somerolla ei ole sitä luokkaa kuin sen tulisi olla.
Ylinopeus tulee vastaan jokaisessa korjauksia vaativassa kohteessa. Tekninen lautakunta piti tällä viikolla ideoivan keskustelun. Aikaan saatiin pitkä lista paikkoja.
Tekninen johtaja Marko Mäkinen toteaa, että toimenpiteitä on ainakin periaatteessa olemassa iso määrä.
Eniten onnettomuuksia tapahtuu rinnakkaistiellä eli virallisesti Helsingintiellä. Tilastojen valossa risteyskolarit pompahtavat usein esille. Niiden seuraukset eivät aina ole pahoja, mutta jos toinen osapuoli törmää 60 kilometrin tuntinopeudella toiseen autoon, on seurauksena myös henkilövahinkoja.
Toinen tilastosuma on Joensuuntiellä. Siellä esille nousevat Helsingintietäkin useammin liikenteen heikoimmat osapuolet, kävelijät pyöräilijät. Iso osa kohderyhmästä on lapsia, nuoria tai vanhuksia.
Lautakunta päätti, että seuraavana on kustannusvertailujen aika.
– Käytämme apunamme asiantuntijoita ja kyselemme neuvoja myös muilta paikkakunnilta. Vasta sitten on aika päättää kohteista ja toimenpiteistä, tekninen johtaja Marko Mäkinen sanoo.
Liikennevalvontaa ei Somerolle lisää saada. Siihen eivät poliisin alati supistuvat resurssit riitä. Someron pitää tehdä ratkaisut itsenäisesti.

Lue lisää 20.5.2016 lehdestä