Rankkasade putosi suoraan taivaasta

0

Somero ja naapurikunta Koski saivat eniten vettä niskaansa viime torstain rankkasateissa. Someron sisällä sademäärissä oli suuria vaihteluita. Osassa Someron kyliä satoi hyvinkin vähän, mutta paikka paikoin vettä tuli pahimmillaan 80–100 millimetriä.
Vesi täytti ensin ojat, sitten monin paikoin pihat ja sen jälkeen mentiin jo kellareihin.
Palomies Jarkko Pohjaranta laskeskelee, että palokunnalle kertyi yli 40 pumppauskohdetta. Se ei ole kokonaismäärä Somerolla, sillä kaikki eivät tehneet hätäilmoitusta, vaan pyrkivät selviämään tilanteista räteillä, ämpäreillä ja erilaisilla uppopumpuilla.
– Monet kellarit tyhjennettiin, kun vesi pakkautui puutarhoihin ja nousi kohti taloja. Kävimme pumppaamassa kellareita ainakin Hirveläntiellä, Kaislatiellä, Rantatiellä, Svenssonintiellä ja Turuntiellä.
Turuntiellä Rautelassa vesi syöksyi putouksena yli tien ja alas pellolle. Veden voima vei ensin tiepenkan ja sen jälkeen puoli metriä asvalttia. Arto Isotalo kävi koneineen korjaamassa sen asian.

Peltomaisemaa rankkasateeen jäljiltä Talvisillantien varrella.