Sanomalehtien kärkiasema vahvistui

0

Sanomalehtien asema luotetuimpana mediana on vahvistunut entisestään. IRO Researchin tekemän tutkimuksen mukaan 79 prosenttia suomalaisista pitää painettuja sanomalehtiä luotettavana mediana. Tulos on kuusi prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin.
Toiseksi luotetuimpia ovat Ylen televisiokanavat ja kolmanneksi Ylen radiokanavat.
Seuraaviksi luotetuimpia ovat sanomalehtien maksulliset digitaaliset palvelut, Ylen digitaaliset palvelut ja sanomalehtien maksuttomat digitaaliset palvelut. Myös näiden digitaalisten palveluiden luotettavuus on noussut edellisvuoden mittauksesta selvästi.
Sen sijaan Youtuben, Facebookin, Twitterin ja Instagramin luotettavuudessa ei ole tapahtunut muutoksia. Niitä pitää luotettavina vain 2–4 prosenttia suomalaisista.
Tutkimuksessa selvitettiin myös suomalaisille tärkeimpiä, hyödyllisimpiä, asiantuntevimpia ja läheisimpiä uutislähteitä. Kaikissa näissä kolmen kärki oli sama kuin luotettavuudessa.