Antaisitko hetken aikaa

0

Tässä lehdessä kerrotaan Svenssonilla tehtävästä vapaaehtoistyöstä. Juttuun haastatellut kertovat, että vapaaehtoisten määrä on vuosien varrella vähentynyt.
Sama näkyy muuallakin. Yhä harvempi lähtee mukaan talkoisiin tai yhteiseen tekemiseen. Monesti talkoopaikalle ilmestyvät aina samat henkilöt. Syitä innon hiipumiseen löytyy. On pitkät työpäivät, kiire tai harrastusrumba. Ei ole aikaa, ei tule lähdettyä.
Samaan aikaan yhteisöllisyys on päivän sana. Perinteisten turvaverkostojen ja työyhteisöjen murentuessa juuri yhteisöllisyyden koetaan kantavan yli vaikeiden aikojen. Yhteisöllisyyttä haetaan maaseudun pikkupaikoilta ja harrastusseuroista, naapurustosta ja sosiaalisesta mediasta. Aina sitä ei synny.
Paras tapa luoda yhteisöllisyyttä on tehdä jotain yhdessä.
Aloittaa voi pienimuotoisesti. Voi vaikka keittää naapurille kahvit.
Nyt lehteen haastatellut korostavat, että tärkeintä on antaa hetki omaa aikaa. Ei tarvitse uhrata koko elämäänsä tai olla aina läsnä. Parikin tuntia riittää.