Saunaan, saunaan suomalaiset

0

Aika moni rantasauna tai kotikiuas lämpeni lauantaina Somerolla. Läheskään kaikki saunojat eivät kuitenkaan ehkä tienneet, että kyseessä oli saunalle omistettu juhlapäivä, suomalaisen saunan päivä.
Suomalaisen Työn Liiton kyselyn mukaan sauna on suomalaisten mielestä paras Suomessa keksitty tuote.
Vastaajista 24 prosenttia arvotti sen parhaimmaksi suomalaiskeksinnöksi. Ksylitolituotteiden kannalla olivat erityisesti 25–34-vuotiaat ja astiankuivauskaapin 65–79-vuotiaat. Saunaa parhaimmaksi keksinnöksi esittäneet vastaajat edustivat tasaisesti koko Suomea.
Saunan jälkeen toiseksi parhaaksi Suomessa keksityksi tuotteeksi nousi astiankuivauskaappi ja kolmanneksi ksylitolituotteet. Neljäs oli kännykkä (Nokia), viides Abloy-lukko ja kuudes Fiskarsin sakset. Seitsemänneksi nousi AIV-rehu, kahdeksanneksi suomalainen kiuas, yhdeksänneksi mämmi ja kymmenenneksi Rapalan uistin.
Hyviä keksintöjä kaikki. Minkä sinä nostaisit vielä listalle?