Käytöstapoja

0

Somerolaisessa Facebook-ryhmässä käynnistyi pohdinta käytöstavoista. Siitä, mitä voi ja pitää tehdä, jos käytöstavat puuttuvat tai ovat unohtuneet.
Äiti kirjoitti, kuinka hänen 12-vuotias poikansa oli pyöräillyt Pappilantiellä. Reitillä oli juossut mies ison, mustan koiran kanssa. Koira oli kaatanut pojan asvalttiin. Poika loukkasi itsensä ja kännykkä hajosi. Mies oli vain huutanut perään, että törmäys oli pojan vika. Eikä anteeksipyyntöä.
Kommenteissa äidille on kerrottu, kuka täällä osaa korjata rikki menneen puhelimen. Myöskin muistutettiin, että poliisille kannattaa ilmoittaa. Eri asia on, jos vastapuoli sopii vapaaehtoisesti asiasta. Silloin virkavaltaa ei tarvita.
Sekin kävi ilmi, että koiran omistaja on aina vastuussa koirastaan. Syy ei ole koirassa, jos se hyppii, hyökkää tai puree. Koiraa on pidettävä niin, ettei se pääse aiheuttamaan ympäristölleen haittaa.
Käytöstapoja, hyvät ihmiset!