Koko kylän olohuone

0

Kirjastot elävät jatkuvan murroksen keskellä.
Tiedon alati kasvava määrä, digitalisaatio ja erilaiset oheispalvelut ovat muuttaneet kirjaston ydintoimintaa. Lukuelämyksien lisäksi nykykirjasto tarjoaa rauhallista tilaa, jäsenneltyä tietoa, taidekokemuksia ja vaikkapa ilmaisen nettiyhteyden.
Kirjasto onkin tärkeä osa monen elämää. Pelkästään Someron kirjastossa tehtiin viime vuonna yli 150 000 lainausta. Eniten lainattiin lasten kaunokirjoja, yli 38 000 lainauskertaa. Lähes samoihin lukemiin ylsivät aikuisten kaunokirjat sekä tietokirjat. Käyntikertoja Somerolla oli yli 120 000, ja verkkokirjastoa käytettiin parikymmentä tuhatta kertaa. Lainaajia Somerolla on 3 404.
Kirjaston uusi johtaja Laura Tyysteri sanoo, että kirjaston tulisi olla kaikille avoin, osa elämää. Hän näkee, että nykykirjastolla on entistä suurempi rooli jäsennellyn tiedon, medialuku- ja tiedonhakutaitojen opettajana sekä elämysten tarjoana.
Ajan hermolla eläessään kirjasto onkin kasvanut kirjojen lainauspaikasta koko kylän olohuoneeksi ja henkiseksi keskukseksi. Siitä kannattaa olla ylpeä.