Vehreys virkistää

0

Somerolaiset puutarhat kutsuivat tykönsä viikonvaihteessa. Viherpeukalot päästivät paratiisiensa kätköihin.
Puutarhassa puuhastelevat tietävät, miten hyvää mullassa möyryäminen tekee. Vähäinenkin oleskelu luonnossa auttaa. Jo ensimmäiset viisi minuuttia tekevät ihmeitä. Luontokuvien katselu jo rentouttaa.
Vihreän ympäristön on todettu elvyttävän ja virkistävän ihmistä. Vehreys estää ja lieventää stressiä. Se ylläpitää ja parantaa mielialaa ja parantaa elämänhalua. Keskittyminen paranee, samoin vastustuskyky.
Hapekas ilma lienee osasyyllinen. Kasvit tuottavat meille happea ja tasaavat lämpötilaeroja. Ne poistavat ilmasta epäpuhtauksia sekä pienhiukkasia.
Luonnossa ja rakennetussa vihreässä ympäristössä oleskelulla on myönteisiä vaikutuksia terveyteen. Verenpaine laskee, uni tulee silmään puutarhapäivän jälkeen.
Tutkimukset osoittavat myös, että sairastava paranee nopeammin vihreässä ympäristössä kuin paikassa, josta näkymät ja pääsy luontoon tai viheralueelle puuttuvat.
Vehreyden merkitystä ei ole ymmärretty. Astutaan luontoon, tai vain istutaan siellä katsellen vehreyttä. Annetaan luonnon hoitaa.