Eilen, nyt ja huomenna

0

Ken ei tunne menneisyyttä, ei voi ymmärtää nykyisyyttä. Viisaiden miesten lausuma totuus pitää paikkansa. Historian tuntemus auttaa hallitsemaan myös nykyisyyttä ja arvioimaan realistisesti tulevaisuutta.
Kotiseutuyhdistykset vaalivat esi-isiemme perintöä. Hyvä esimerkki on Somero-Seura, joka on aktiivisten henkilöiden tuella perustanut paikkakunnalle museoita. Viimeksi juhlittiin savenvalajamuseon 40-vuotista taivalta. Tulevana viikonvaihteena juhlinnan kohteena on Torppamuseo, jonka vihkiäisistä tulee kuluneeksi 60 vuotta.
Museoiden kautta somerolaisten torppareiden, maanviljelijöiden ja savenvalajien elämä ja työtavat tulevat jälkipolvien tietoon.
Hienot vanhat museot eivät enää riitä. Museoiden toimintaa pitää markkinoida ja tuoda esiin myös tämän päivän keinoin. Se on haaste kotiseutuyhdistyksille.
Vaikeinta on löytää tasapaino. Ei vajota menneisyyteen, eikä unohdeta luotaamista tulevaisuuteen. Tartutaan hetkeen ja eletään tässä ja nyt.