Kun M.A. Numminen riehaannutti Someron kansankynttilät…

0

 

Mauri Antero Numminen on kirjoittanut toistakymmentä kirjaa, joista viimeisin Jazzin meining käsittelee tämän eriskummallisen musiikkimiehen toimintaa jazzin ympärillä.
Mauri Antero Numminen on kirjoittanut toistakymmentä kirjaa, joista viimeisin Jazzin meining käsittelee tämän eriskummallisen musiikkimiehen toimintaa jazzin ympärillä.

Somerolla syntynyt ja koulut käynyt osuusliikkeen johtajan poika M.A. Numminen poikkesi Somerolla markkinoimassa uutta kirjaansa ja esiintymässä Underground rock orchestransa kanssa. Persoonallinen taiteilija herätti heti uransa alussa kahtiajakautuneita kannanottoja. Nummisen orkesteri Viisi vierasta miestä, laulusolistinaan Rauli Somerjoki, esitti vuonna 1966 Jyväskylän kesä -festivaaleilla sukupuolioppaisiin sävelletyn laulun. M.A. Numminen pääsi Iltalehden etusivulle otsikolla seksihäätö Jyväskylässä. Tapaus riehaannutti kotikunnan kansankynttilät.

Lue lisää 16.8.2015 lehdestä