Rantatuvan Ronski Someron kartsaeväs on valittu Someron nimikkoannokseksi.
Annoksen suunnittelivat Erkki Timperi ja Peter Hiort af Ornäs.
– Tätä annosta on kesän aikana tehty satoja kappaleita, kertoo Timperi.
Someron nimikkoruokakilpailun järjesti Somero-lehti. Voittaja valittiin lukijaäänestyksellä. Ääniä annettiin yhteensä yli 300. Voittoisa annos keräsi niistä 57.
Kilpailu oli tasainen, sillä toiseksi tulleen Tapion Grillin Sikahyvä soossi sai 53 ääntä. Kolmannen sijan jakoivat Maken Kuppilan Herkutteluhetki kahdelle Maken tapaan ja Café Rosen Martta-soppa 42 äänellään.
Hyvin lähelle äänimäärillään kipusivat loputkin seitsemästä ehdokkaasta. Erotusta oli paikoin vain yhden äänen verran.