Karmea näky somerolaisella lammastilalla – poliisi tutkii törkeää eläinsuojelurikosta

0

lammastila 2

Salon poliisi tutkii somerolaisen lammastilan eläintenpitoa törkeänä eläinsuojelurikkomuksena.

Poliisi ja aluehallintoviranomaiset tekivät lammastilalle maanantaina eläinsuojelutarkastuksen.

Tilan erittäin murheellisten olosuhteiden perusteella viranomaislle selvisi, että tilan karjan hoito oli laiminlyöty jo vuosien ajan. Tilalla oli vakavasti sairaita ja loukkaantuneita eläimiä. Poliisi kertoo, että paikan päällä jouduttiin hätäteurastamaan kaikki tilan yli sata lammasta.

Tilan karjasuojissa lantaa oli lähes ikkunoihin asti. Lampaiden turkki oli päässyt kasvamaan ja likaantumaan kymmenien kilojen painoiseksi. Lampaiden sorkkiin ja jalkoihin takertuneet narut olivat hiertäneet eläinten jalkoja poikki.

Jutun kuvat ovat poliisin tiedotteesta.

 

lammastila