Riippuvuuksiin apua

0

Erilaiset päihde- ja peliriippuvuudet tuovat haastetta monen elämään. Myös vieroitus- ja riippuvuustarinoita on monenlaisia. Yksi jää koukkuun vauhdikkaan kesän jälkeen, toinen pyristelee koko elämänsä.
Voittoa tavoittelematon A-klinikkasäätiö tarjoaa hoitoa ja kuntoutusta päihteistä ja erilaisista riippuvuusongelmista kärsiville. Somerolla toimii Salon A-klinikan vastaanottopiste, joka on auki kerran viikossa. Kävijämäärät ovat hienoisessa nousussa.
Maanlaajuisesti A-klinikoilla käy vuosittain noin 25 000 henkilöä, viime vuonna avopalveluissa asioitiin 320 500 kertaa. Sähköisiä palveluita käyttää yli 150 000 henkilöä joka kuukausi.
Riippuvuuksien kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Somerollakin toimii vertaistukiryhmä. Myös A-klinikkasäätiön ja Mielenterveyden keskusliiton 30 vuotta täyttävä Lasinen lapsuus -kampanja aloittaa syyskuussa uudet, netissä toimivat, ammattilaisen ohjaamat vertaisryhmät. Ne tarjoavat tukea lapsuudenkodin alkoholinkäytöstä yhä haittoja kokeville aikuisille.