Kirjastossa huomenna esitelmä Lauri Viidasta

0

 

lauri_viita

FT, kirjallisuudentutkija Eija Komu kertoo Lauri Viidan (1916–1965) monisärmäisestä kirjailijakuvasta Someron kaupunginkirjastossa maanantaina 14.11. Esitelmän otsikkona on Mies ja ääni – Lauri Viita sata vuotta.
Jo esikoisrunoteoksessa Betonimylläri (1947) oli esillä tiukka, iskevä rytmiikka sekä erilaisten auktoriteettien piikittely, olivatpa kyseessä arvostelijat tai virkamiespapit.
Uskon kysymykset askarruttivat Lauri Viitaa, mutta kirkkojärjestelmää ja kaavamaisia oppirakennelmia hän ei suvainnut. Pispala oli Lauri Viidan sielunmaisema. Sen sekä kodin ratkaisevasta vaikutuksesta kertoo jo rakastettu klassikkoruno Alfhild.
Esitelmässä kuullaan runonäytteitä, joita esittää Mirja Honkanen. Tilaisuuden järjestää Someron kaupunginkirjasto, ja siihen on vapaa pääsy.