”Otin arvonimen kiitollisena vastaan”

0

Tasavallan presidentti on myöntänyt Someron Säästöpankin varatoimitusjohtaja Aulis Kankareelle talousneuvoksen arvonimen. Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen tekemästään työstä yhteiskunnan hyväksi.

Talousneuvos Aulis Kankare.
Talousneuvos Aulis Kankare.

– Päällimmäisin tunne minulle myönnetystä arvonimestä on kiitollisuus. Monessakin asiassa juuri kiitollisuus tekee hyvää ihmiselle, sanoo Aulis Kankare.
– Se merkitsee minulle paljon, että arvonimeä haki työnantajani Säästöpankki. Koen sen arvostuksena tekemääni työtä kohtaan. Olen saanut jotakin aikaan sekä Someron Säästöpankissa että Säästöpankki-ryhmässä. Niin monessa työryhmässä olen ollut mukana työurani aikana.
– Olen työskennellyt 36 vuotta SP-ryhmässä, joista 8 vuotta olin Säästöpankkien Kiinteistövälityksessä. Toisen aloitukseni pankissa tein 8.8.1988 kello 8. Paikkana oli silloinen Kaskiston konttori, josta tulin Someron konttoriin pankinjohtajaksi.
– Pankkitoiminnassa riittää haasteita tulevinakin vuosina. Olemme eläneet voimakkaan murroksen aikaa sen jälkeen kun rahamarkkinat vapautettiin. Korot ovat olleet pienet ja nyt ne ovat miinuksella; sen myötä meille ovat tulleet myynnilliset haasteet. Sääntely on voimakkaasti lisääntynyt ja lisääntyy edelleen. Paras ja välttämätön lääke siihen on yhteistyön tekeminen pankkien välillä.