Tarja Hovila on kolmannen kerran Suomen paras koirankasvattaja

0

 

40vbileet
40-vuotisbileet heinäkuussa Tarja Hovilan kotipihalla. – Meillä oli minun kasvatustyöni 40-vuotis juhlabileet, sillä ensimmäinen springerikasvattini syntyi vuonna 1976. Se oli ihanan lämminhenkinen juhla. Kasvatinomistajat olivat järjestäneet yllätyksenä leikkimielisen näyttelyn, jossa koirat oli leikkikoiria ja ihmiset tekivät kärjistettynä kaiken mahdollisen pieleen tuomarin järkytykseksi. Tuomarina oli ”kukkahattutäti” eli minä.
img_8888
Tarja Hovila kasvatteineen Maailmanvoittajanäytelyssä Moskovassa juhannuksena. – Neljä koirista palasi kotiin Maailmanvoittaja 2015 -tittelin kera. Voitimme siellä rodussa oikeastaan kaiken mahdollisen, Hovila kertoo.
kuopiobispasada
Tarja Hovilan (toinen vas.) kasvattajaluokka Best In Show Kuopion suuressa kansainvälisessä kesänäyttelyssä.
lahti_syys_2016_su_hres-20
Vuoden Kasvattaja -kisan voitto ratkesi lokakuun lopussa Lahdessa, kun kasvattajaluokkammme oli näyttelyn toiseksi kaunein.
Koiramessut 2015, 5.-6.12.2015 Messukeskus, Helsinki. Photo (c) by Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi
Somerolainen Tarja Hovila (vas.) palkittiin viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa tämän vuoden parhaana koirankasvattajana. Kuvassa on Helsingin kansainvälisen näyttelyn 2015 Best in Show kasvattajaluokka. Kuva on otettu juuri BIS-voiton ratkettua.

Adamant`s kennel -nimellä englanninspringerspanieleita kasvattava Tarja Hovila palkittiin viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa tämän vuoden parhaana koirankasvattajana.
Vuoden 2016 kasvattaja -titteli tuli pitkäjänteisestä koirienkasvatustyöstä, sillä Hovila on kasvattanut englanninspringerspanieleita 40 vuoden ajan.
Menestystä on tullut vuosien varrella paljon. Hovila on palkittu vuoden kasvattajana kaksi kertaa aiemminkin, vuosina 2010 ja 2011.
Kilpailun järjestäjä on Suomen Kennelliiton Koiramme-lehti. Kilpailussa on kolme eri sarjaa: Vuoden Kasvattaja, Vuoden Näyttelykoira ja Vuoden Veteraani.
Kussakin sarjassa pisteytetään kaikissa Suomessa järjestetyissä virallisissa, kaikkien rotujen näyttelyissä saavutetut  ryhmänsä paras eli RYP- ja koko näyttelyn paras eli BIS-sijoitukset. Näiden lisäksi mukaan lasketaan rotujärjestön tai rotua harrastavan yhdistyksen pääerikoisnäyttelyn rotunsa paras eli ROP- ja  vastakkaisen sukupuolen paras eli VSP-tulokset.

Lue lisää 13.12.2016  lehdestä