Monta vaihtoehtoa turvallisuuden takeeksi

0

Tekninen johtaja Marko Mäkinen on listannut tänä iltana kokoontuvaa lautakuntaa varten erilaisia teknisiä vaihtoehtoja, joille hän näkee toteuttamismahdollisuuksia keskustan liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Mäkisen listalla ovat nopeuden alentaminen, nopeusnäyttötaulut, valvontakamerat (tallentavat kamerat), liikennevalvontakamerat (valtion), liikennevalot, töyssyt, heräteraidat, korotetut suojatiet, hidasteet (pituus noin 10 metriä) sekä korotetut liittymäalueet.

Kaikkia keskusteluissa esillä olleita idoita Mäkinen ei ole ottanut mukaan. Myös ehdotukset tulevat melkoisella varmuudella johtamaan tarkkoihin keskusteluihin ja pohdintoihin lautakunnassa.

Markettien parkkipaikoille kokoontuu autoillaan nuoriso, ja jäljet näkyvät. Kauppias Mika Pukkila kertoo, että jo ensi keväänä K-supermarket Härkätien pihalle on tarkoitus tehdä parannuksia. Jakajat parkkiruuturivistöjen viereen sekä töyssyt jäsentävät ja selkeyttävät isoa aluetta, ja hiljentävät ratkaisevasti ajonopeuksia. Samalla on mietittävä lumenajon sujuminen jatkossakin. Kaupunki voisi myös halutessaan edistää liikenneturvallisuutta erottamalla Urheilutie nykyistä pidemmältä matkalta erilleen parkkialueesta. Se jäsentäisi alueelle saapuvien ja sieltä lähtevien autoilijoiden reittejä. Kuva Google Maps.