Joensuuntiestä kävelykatu, autot tunneliin!

0

 

Joensuuntielle tullaan asentamaan tunnelista kertovat liikennemerkit. Se rakennetaanko tunneli päästä päähän vai pelkästään ydinkeskustan alueelle, on kiinni rahoituksesta. (kuvamanipulaatio)

Someron kaupunginhallitus kokoontui eilen ylimääräiseen kokoukseen ja käytti jälleen otto-oikeuttaan Joensuuntien turvallisuusasiassa. Kaupunginjohtaja esitti kaupunginhallitukselle, että nopeusrajoitusta ei laskettaisi nykyisestä (40 km/h), mutta muut teknisen lautakunnan ehdottamat turvallisuusparannukset otettaisiin käyttöön.

Pikakokouksessaan kaupunginhallitus päättikin yllättäen muuttaa Joensuuntien kävelykaduksi.

Kuntavaaliehdokas Antti Kotti (sd.) heitti ilmoille demarien kaupan pihalla pitämässä vaalitilaisuudessa käydyssä keskustelussa, että autoliikenne voitaisiin ohjata Joensuuntieltä alikulkutunneliin, joka rakennettaisiin tien alapuolelle. Idea poiki nopeasti kannatusta, ja kaupunginhallitus päätti pitää hätäkokouksen. Asia haluttiin päättää ennen vaaleja.

Nyt etsitään rahoitusta, hakemukset Ely-keskukselle on tekeillä. Kaupunginhallitus ehdottaa lisäksi, että otetaan käyttöön Badding-pysäkin yhteydessä menestykseksi kohonnut keräysmalli. Niin yksityiset kuin yrityksetkin voivat lajoittaa rahaa hankkeelle. Suurimmat lahjoittajat saavat laatan tunnelin kattoon.

Tunnelin pituus on kiinni siitä, kuinka paljon rahaa saadaan kokoon. Vaihtoehtoina ovat tunnelin rakentaminen päästä päähän tai vain ydinkeskustan alueelle.