Olympiamitalisti maaottelukehään Somerolle?

0

 

Mira Potkonen

Teksti Juha Laakso
Vahvat nyrkkeilyperinteet omaava Someron Voima on saanut jälleen järjestettäväkseen Suomi–Ruotsi -nyrkkeilymaaottelun. Se käydään monitoimitalossa joulukuun 9. päivänä.
– Seura täyttää tänä vuonna 85 vuotta ja kun Suomi ja Somerokin viettävät omia juhlavuosiaan, maaottelun saaminen tänne sopii tähän ajankohtaan hienosti, Voiman nyrkkeilyjaoston puheenjohtaja Kimmo Korpi-Seppälä iloitsee.
Edellisen kerran Somero toimi vastaavan maaottelun isäntänä joulukuussa 2013. Tuolloin Suomi onnistui katkaisemaan yhdeksän vuotta jatkuneen tappioputkensa länsinaapuria vastaan. Sen jälkeen molemmat maat ovat voittaneet yhden maaottelun ja kerran on päädytty tasatulokseen.
Paitsi tuloksellisesti, Someron edellinen maaottelutapahtuma oli myös järjestelyiltään täysosuma; tuskinpa uusintaa muuten näin nopeasti täällä nähtäisiinkään.
Eräs vuoden 2013 Ruotsi-ottelun suomalaisvoittajista oli Mira Potkonen, joka tuolloin vasta haaveili nousemisesta kehään vuoden 2016 olympialaisissa. Kuten nyt jo hyvin tiedetään, tuo haave toteutui ja Potkonen kiikutti Brasilian tuliaisina kotiin olympiapronssimitalin.
– Toiveissamme on, että saisimme Miran Somerolle ottelemaan tälläkin kertaa. Hänen tulonsa riippuu varmaankin lähinnä siitä, löytyykö ruotsalaisilta olympiamitalistille sopiva vastustaja hänen sarjaansa, Korpi-Seppälä arvioi.
Heti maaottelun jälkeisenä päivänä monitoimitalossa jatketaan kehäkamppailuja perinteisessä Hopeahanska-turnauksessa, joten nyrkkeilyn ystäviä läheltä ja kaukaa hemmotellaan Somerolla läpi joulukuisen viikonvaihteen.

Kimmo Korpi-Seppälä