Opetus- ja kulttuuriministeri tähdensi kuntien roolin rakentuvan sivistykselle

0

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen jälkeen kuntien rooli muuttuu. Se takaa edelleen asukkaidensa hyvinvointia.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) totesi, että jatkossa kuntien elinvoima rakentuu vahvasti sivistyksen pohjalle. Koulutus ja elinikäinen oppiminen korostuvat, ja miten niillä voi ennaltaehkäistä ongelmien syntyä ja tasa-arvoistaa suomalaisten elämää.
– Vapaa-ajanpalvelut, kulttuuri ja liikunta nousevat kunnissa suureen rooliin. Jotta kunta pysyy elinvoimaisena, näihin asioihin pitää panostaa asiantuntemusta ja resursseja. On huolehdittava elinkeinoista ja osaamisesta. Näiden palvelujen ja harrastusten tuottamiseen tarvitaan myös seuroja ja yrittäjiä, muistutti ministeri vieraillessaan kokoomuksen vaalitilaisuudessa Jussin Baarissa.
Hän kantoi huolta lapsista ja nuorista, ja erityisesti siitä, etteivät nuoret syrjäytyisi.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen tapasi entisen lukion äidinkielen opettajansa, somerolaisen Kaija Parkon (oik.).

Lue lisää perjantain 7.4. Somero-lehdestä