Ensi viikolla siirrytään vuosikymmeniä taaksepäin

0

 

Minna Kari-Åberg ja Riikka Andersson kippistävät Nostalgiaviikon pop-up cafe & vintagepuodille, jota ovat talkoilla rakentaneet ensi viikkoa varten. Infopisteenäkin toimiva puoti on Joensuuntien ja Heikintien risteyksessä.

Ensi viikolla Somerolla siirrytään kuusi vuosikymmentä taaksepäin.  Nostalgiaviikon aikana, 22.–28. toukokuuta, on luvassa muun muassa rockia ja rautalankaa, kellohameita ja saumasukkia, vanhoja autoja ja mobilisteja sekä taidetta ja näyttelyitä.
Kolmatta kertaa järjestettävä Nostalgiaviikko on ainoa laatuaan Suomessa. Ensimmäisen kerran 1950- ja 60-lukujen ilmiöitä esittelevä festivaali tarjosi vuonna 2015 yli 50 tapahtumaa tuhansille nostalgiannälkäisille. Tänäkin vuonna on odotettavissa paljon railakasta menoa ja meininkiä, myös uudenlaisia tapahtumia.
– Nostalgiaviikko on kevään parasta antia. Olemme ilolla huomanneet, että nostalginen teema puhuttelee paikkakuntalaisten lisäksi myös kauempaakin tulijoita. 1950- ja 60-luvuissa on todella sitä jotain – ja Somerolla tätä olisi tarjolla koko kylän voimin viikon ajan, kertoo elinkeinoasiantuntija Tanja Uusitalo.
Tarjolla on esimerkiksi Unto Monosen tangojen laulutekstejä nostalgisessa runoraadissa, näyttelyitä, jumalanpalvelus 1950-luvun tyyliin, teatteria, burleskia, lasten museopäivät ja vanhojen autojen Nostalgia-ajot.
Teemaviikon yhteydessä järjestetään myös 50’s Happy Days, johon kuuluu muun muassa 50-luvun kampaajat, myyntiteltat ja esitykset.
– Nostalgiaviikko on malliesimerkki yhteistyön voimasta, sillä tapahtumien tuotannosta vastaavat somerolaiset yritykset, yhdistykset sekä vapaaehtoiset yksityishenkilöt yhdessä Someron kaupungin ja Someron Kulttuurin kanssa, sanoo kulttuurituottaja Mirka Alhonen.
Viime vuonna Nostalgiaviikko sijoittautui Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailuissa kolmanneksi.

Lue lisää 16.5.2017  lehdestä