Putkoselle revanssiottelu joulukuulta

0

 

György Mizsei ja Jarkko Putkonen kohtaavat lauantaina Forssassa. Kuva Markus Moisio

Forssan ammattinyrkkeilyillan suunnitelmat kokivat yllätysmuutoksen, kun Hollannista saapui loukkaantumisuutisia. Steve Suppan oli murtanut harjoituksissa kätensä, eikä pysty nousemaan kehään Forssassa.

Mutta tummillakin pilvillä on välillä hopeareunus – samanaikaisesti tuli julkisuuteen tieto Vantaan Spring Break -nyrkkeilytapahtuman pääottelun peruuntumisesta Juho Tolppolan keuhkoinfektion johdosta. Tämä tarkoitti sitä, että myös Unkarissa oli tyhjän päälle pudonnut, lujaa harjoitellut nyrkkeilijä vailla ottelua.

Forssan jäähallissa tullaan siis 20.toukokuuta näkemään joulukuisen, runsaasti keskustelua herättäneen ratkaisemattoman uusintaotos. Jarkko Putkonen ja György Mizsei ovat valmiina yhdeksänteen eräänsä.

Entinen Euroopan Unionin mestari ja kaksinkertainen EM-haastaja Mizsei ei ole joulukuisen ottelun jälkeen kilpakehässä käynyt ja hänen ottelusaldonsa näyttää edelleen lukemia 24 voittoa, 20 tappiota ja tuo yksi ratkaisematon Salon illasta. Putkonenhan voitti helmikuussa pistein teräväiskuisen georgialaisen Giorgi Gviniashvilin Kankaanpäässä ja jahtaa nyt viidettätoista ammattilaisvoittoaan.

     Tätä ottelua olenkin kaivannut siitä sekunnista asti, kun kehätuomari nosti Salossa kaksi kättä ylös. Mielestäni voitin tuolloinkin, mutta nyt ei saa jättää mitään epäselväksi, tuumii Someron Voimasta ammattilaiseksi ponnistanut Putkonen.

     Peruutukset ovat aina harmillisia, mutta eipä mahtavampaa korvaavaa matsia voisi olla. Edellisestä tuloksesta riitti parranpärinää, kaverit tiedetään tasavahvoiksi ja molemmat ovat täydessä tikissä ja huippuvalmistautuneita. Mahtava matsi luvassa, kommentoi puolestaan promoottori Matti Paavilainen.

 Fight Night Forssa-tapahtuma sisältää yhteensä kolme olympiatyylin ja kolme ammattilaisottelua. Pääottelijoina nähdään paitanyrkkeilyn somerolainen lupaus Mico Hakkarainen ja ammattilaisosuudessa kevyen välisarjan ykkösiskijä Jarkko Putkonen. Tapahtuma Forssan jäähallissa lauantaina 20. toukokuuta.