Turuntielle 1,3 kilometriä lisää kevyen liikenteen väylää

0

Petra Sihvonen-Hovila olisi toivonut kevyen liikenteen väylän jatkuvan viedä pidemmälle Turun suuntaan.

Turuntien kevyen liikenteen väylä saa jatkoa. Uusi väylä alkaa siitä, mihin kyinen päättyy, eli terveyskeskuksen jälkeen olevan Jaatisentien risteyksestä. Sitä tehdään 1,3 kilometriä Turun suuntaan, joten se loppuu  Palenin traktorikorjaamon jälkeisen notkelman yläpäähän Turuntie 263:n kohdalle.

Ahtaimmissa paikoissa väylä erotetaan ajoradasta reunakivillä. Kun tilaa on, kevyen liikenteen väylä vedetään pellon reunaan. Tilanpuutteen vuoksi väylä ei voi kulkea koko matkaa samalla puolella tietä, vaan se vaihtaa puolta Kohnamäentien kohdalla.
Turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota muun muassa suunnittelemalla jalankulkijoita paremmin palvelevat uudet pysäkkiparit. Sorakuopan liittymää muutetaan turvallisemmaksi. Myös valaistus uusitaan niin, että tehokkaammat valot palvelevat sekä maantien että kevyenliikenteenväylän käyttäjiä.

Lue lisää 23.5.2017 lehdestä