Kansainvälinen nuortenleiri Somerolle

0

 

CISV Helsinki järjestää kansainvälisen 11-vuotiaiden leirin Somerolla heinäkuussa.
– Neljän viikon mittainen leiri on monikielinen ja monikulttuurinen kokemus. Lapset pääsevät osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin, jotka edistävät yhteistyötä ja kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, kertoo CISV Helsingin sihteeri Milla Ristiluoma.
Leirille osallistuu yhteensä 48 lasta 12 maasta: Brasiliasta, El Salvadorista, Filippiineiltä, Guatemalasta, Islannista, Indonesiasta, Israelista, Italiasta, Meksikosta, Puolasta, Yhdysvalloista ja Suomesta. Lisäksi leirille tulee aikuisten ohjaajia sekä 16–17-vuotiaita junioriohjaajia Kanadasta, Guatemalasta, Italiasta, Meksikosta ja Suomesta.
– Leirin teemana on ihmisoikeudet, joita käsitellään erilaisten leikkien ja aktiviteettien kautta, Ristiluoma sanoo.
CISV on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vapaaehtoisvoimin toimiva kansainvälisyyskasvatusjärjestö.
Leirin aikana on kaksi viikonloppua, jolloin lapset asuvat isäntäperheissä. Ristiluoman mukaan vielä kaivattaisiin isäntäperheitä.
– Isäntäperheitä tarvitaan 30.6.–3.7. ja 14.–16.7. Asuinpaikalla ei ole väliä, kunhan osallistujat saavat kyydin leiripaikalle Somerolle.
– Otamme myös ilomielin vastaan apuja sponsoroinnin merkeissä. Esimerkiksi ruokalahjoitukset tai bussikuljetusten tai pesulakäynnin sponsorointi merkitsisi paljon. Vapaaehtoisia aikuisia etsitään myös leirikokin keittiöapulaisiksi. Ota yhteyttä (helsinki@fi.cisv.org), jos vapaaehtoistyö kiinnostaa.
Leirin avoimien ovien päivä pidetään perjantaina 14. heinäkuuta.
– Tervetuloa kello 15–18 tutustumaan leirielämään ja leiriläisiin, Ristiluoma toivottaa.