Kulttuurimatkailun tähti

0

Kesäkuun alussa kolmatta kertaa käynnistyvässä EDEN-kilpailussa etsitään suomalaista kulttuurimatkailun tähteä. Kilpailun tarkoituksena on löytää Suomesta kulttuuria ja matkailua raikkaalla tavalla yhdistävä kohde.
Vasta ilmestyneen Suvi-Someron perusteella kilpailuun voisi ilmoittaa koko Someron.  On vaikea keksiä toista pientä maalaiskaupunkia, joka tarjoaa yhtä paljon huippuluokan kulttuuria: musiikkia rockista klassiseen, kuvataidetta, kirjallisuutta, runoutta, lastenkulttuuria, vaikka mitä.
Kaupungin järjestämille Somero-retkille ei ole vaikeaa löytää kohteita. Hiidenlinna tarjoaa taidenäyttelyitä ja seikkailua. Hovilaan on rakennettu kokonainen pienoiskaupunki. Mäkilästä löytyy uskomaton määrä traktoreita. Baddingin kioski Paratiisi liittyy suomalaiseen musiikkihistoriaan. Kesätori on ilmiö itsessään. Kaikki hulppeat luontokohteet ja paljon muuta.
Muistakaa pitää aistit valppaina ja vilkaista vaikka päivittäin Suvi-Somerosta, mitä kaikkea on tarjolla.