Kerkolan uusi linkkimasto  pystytettiin 

1
Kuva Joonas Alanne

Teksti Joonas Alanne
Kerkolan uusi linkkimasto pystytettiin torstaina. Koko päivän kestänyt urakka saatiin päätökseen illalla, kun tornin huippu kiinnitettiin alustaan.
Maston rakentaminen aloitettiin kesäkuun alussa.
Masto korvaa vanhan linkkitornin, joka on toiminut Kerkolan maamerkkinä jo useiden vuosikymmenien ajan. Torni on aiotaan purkaa loppuvuodesta todennäköisesti kaatamalla.
Pääsyynä tornin purkamiseen on sen heikko kunto. Digita kertoi Somero-lehdelle kesäkuun alussa, että tornin yläpään rakenteet ovat kokonaisuudessaan huonossa kunnossa.

1 KOMMENTTI

  1. Digitalla on pakkomielle päästä näistä torneista eroon. Ne ovat samanlainen osa suomalaista viestintähistoriaa kuin Lahden radiomäki, mutta Digitan toimesta on jo ainakin 2 tornia kaadettu, eli Erkylä ja Tammela. Sattumoisin kävin paikalla keskiviikkona ottamassa muutaman kuvan mukavaarallisesta tornista ja niin korkealle kuin silmä siinsi ei ulkopinnassa ollut muuta vikaa kuin alaosan varmaan valun aikaiset kutistumishalkeamat, jotka on rapattu kuntoon. Suomessa on turhempiakin näkötorneja kuin tämä, ei muuta kuin kunnon häkki yläpäähän estämään putoamiset ja ovet auki yleisölle! Stadionin torni on muuten 20 vuotta tätä vanhempi puhumattakaan Aulangon, Puijon ja Aavasaksan torneista, jotka olisi varmaan jo kaadettu, jos niiden omistaja olisi ulkomaalainen yritys.

Kommenttien lisääminen on estetty.