Hyvinvoinnin peruspilari

0

Alkusyksy inspiroi monia asettamaan itselleen uusia liikuntatavoitteita ja antamaan lupauksia terveellisemmästä elämästä. LähiTapiolan kyselytutkimuksesta selvisi, että 26 prosenttia suomalaisista tunnustaa asettaneensa itselleen liian kunnianhimoisia tavoitteita liikuntaan. Lähes puolet suomalaisista  tuntee syyllisyyttä vähäisestä liikunnasta. Selvityksen mukaan syyllisyys painaa etenkin nuoria, sekä naisia.
Liikunta on unen ja ravinnon ohella tärkeä hyvinvoinnin peruspilari. Valitettavan monilla ”kaikki tai ei mitään” -ajattelutapa johtaa noidankehään, jossa asettaa itselleen liian korkeita tavoitteita, joita ei saavuteta, joka puolestaan tutkimuksen mukaan näyttäisi kirvoittavan syyllisyyden tunteita.
Liikuntaharrastusten pariin tauon jälkeen palatessa onkin tärkeää muistaa riittävän kevyt aloitus ja kohtuulliset tavoitteet harjoitusmäärissä, jotta harjoittelu olisi palkitsevaa ja kannustaa jatkamaan.