Somerolaisille 4,5 miljoonaa euroa veronpalautuksia

0

Somerolle on tulossa mukava joulunaluspotti veronpalautuksia. Kaikkiaan somerolaisille maksetaan 4,5 miljoonaa euroa palautuksia.

Palautuksia saa lähes 6 000 henkilöä, kertoo Verohallinto. Se tarkoittaa keskimäärin 760 euron veronpalautusta.

Palautukset maksetaan tileille joulukuun alussa.

 

Mätkyjä eli jäännösveroa somerolainen joutuu tänä vuonna maksamaan keskimäärin 1 809 euroa. Mätkyt lankeavat lähes 1 500 somerolaiselle. Yhteensä maksettavaa on 2,7 miljoonaa euroa.

Verohallinto kertoi torstaina ennakkotietoja vuoden 2016 verotuksesta. Henkilöiden ja yritysten tarkat verotiedot julkaistaan ensi viikon keskiviikkona.

 

Viime vuonna somerolaiset saivat saman verran veronpalautuksia. Myös palautusta saavien määrä on pysynyt ennallaan.

Mätkyjä somerolaiset joutuvat maksamaan 0,2 miljoonaa enemmän kuin vuosi sitten. Mätkyjä sai myös silloin 1 500 somerolaista.

 

Jäännösveroja joutuu usein maksamaan, jos henkilö on saanut myyntivoittoja, joita ei ole osannut ennakoida. Tämä on Verohallinnon pääanalyytikon Aki Savolaisen mukaan tyypillinen tapaus.

Veronpalautusta taas syntyy monista erilaisista syistä. Yksi on Savolaisen mukaan se, että tulot ovat jääneet jostain syystä ennakoitua pienemmiksi.

– Tai on esimerkiksi aliarvioitu vähennyksiä. Tyypillinen tapaus on, että on muutettu vuokra-asunnosta omistusasuntoon, eikä ole osattu vähentää omistusasunnon vähennyksiä oikein.

Myös kotitalousvähennys jää monelle veronmaksajalle palautettavaksi, eikä sitä ole etukäteen arvioitu verokorttiin.

–Työmatkakulut jätetään myös usein ennakoimatta verokorttiin, kertoo Savolainen.

Pääanalyytikko kertoo myös monen suomalaisen suoraan säästävän veropalautuksia odotellen.

 

 

Maksupäivät
  • 5.12.2017 veronpalautukset vuodelta 2016 maksetaan pankkitileille.
  • Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu Verohallintoon, palautus maksetaan maksuosoituksena OP:n välityksellä.
  • 29.11. on jäännösveron ensimmäisen erän maksupäivä.
  • Jäännösveron 2. erän eräpäivä on 1.2.2018.

Lähde: Vero.fi

 

 

Verohallinto keräsi viime vuonna tuloveroja yhteensä 36,1 miljardia euroa. Tuloverojen yhteismäärä kasvoi noin 3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Henkilöasiakkaiden ansiotuloverot kasvoivat verovuonna 2016 noin 150 miljoonaa euroa. Henkilöasiakkaat maksoivat ansiotuloveroa yhteensä 27,5 miljardia.

Pääomatuloverojen määrä laski 129 miljoonaa verovuoteen 2015 verrattuna. Pääomatuloista maksettiin vuodelta 2016 pääomaverotuloja noin 2,5 miljardia.