Huippukasvattaja Juha Kares luennoi Somerolla tammikuussa

0

 

Kokenut koirankasvattaja, ulkomuototuomari, erityisopettaja, FM Juha Kares luennoi Somerolla lauantaina 27. tammikuuta aiheesta Koirankasvatuksen perusteet – päämääränä onnellinen koira.
Somerolla syntynyt Kares on tehnyt kasvatustyötä vuodesta 1983.
Hän on kasvattanut muun muassa seuraavia rotuja: lhasa apso, löwchen, chihuahua, punainen irlanninsetteri, pohjanpystykorva, silkkiterrieri, sealyhaminterrieri, skyenterrieri ja tiibetinspanieli.
Hänen Chic Choix -kennellinsä on kasvattanut ja omistanut yli 400 muotovaliota ja voittajaa ympäri maailmaa. Kaikkien rotujen BIS-voittoja on lähes 30 eri maassa.
Kares pätevöityi ulkomuototuomariksi 2002. Hän on Suomen lisäksi arvostellut koiria esimerkiksi Alankomaissa, Australiassa, Iso-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Latviassa, Liettuassa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Yhdysvalloissa.
Kareksella on arvosteluoikeudet ryhmiin 3, 5, 7, 8, 9 ja 10.
Juha Karekselle on myönnetty kaksi Vuolasvirta-palkintoa. Suomen Kennelliitto myöntää palkinnon korkeimpana huomionosoituksena ansioituneille kasvattajille.
Kares on ollut hyvin aktiivinen yhdistystoiminnassa. Hän on toiminut aktiivisesti omien rotujen kerhoissa sekä ollut useamman kauden Suomen Koirankasvattajat ry:n puheenjohtajana.
Kares on kirjoittanut valtavan määrän julkaistuja artikkeleita koirista.
Someron luennon järjestää Someron Seudun Koiraharrastajat. Koska paikkoja on rajallisesti, yhdistys ottaa vastaan ennakkoilmoittautumisia.