Perinteistä itsenäisyyspäivänviettoa vauhdittaa Arttu Lindeman

0

Somerolla vietetään Suomen satavuotisjuhlia perinteisen itsenäisyyspäivän juhlakaavan mukaan. Poikkeuksen tekee nuorisotoimen, nuorisovaltuuston ja Hämeenportin järjestämä ikärajaton päihteetön konsertti Hämeenportissa. Nuorten konserttiin on tulossa esiintymään Arttu Lindeman. Iltapäivän maksullisessa tapahtumassa on myös disco.
Aamukymmeneltä alkaa juhlajumalanpalvelus Someron kirkossa ja sen jälkeen lasketaan seppeleet Someron hautausmaalla sodassa kaatuneitten haudoille. Hautausmaalta siirrytään juhlakahville seurakuntakeskukseen. Puolilta päivin alkaa Suomi 100 vuotta -juhla seurakuntasalissa.
Somerniemen kirkossa pidetään jumalanpalvelus iltapäiväkahdelta ja sen jälkeen lasketaan seppeleet Somerniemen hautausmaalla.
Someron Tupanäyttämö järjestää erilaisen itsenäisyyspäivän vastaanoton Havuharjun kesäteatterin näyttämöllä kello 17. Siellä tarjotaan glögiä nuotion loisteessa.