Someron lukio pärjäsi taas

0

Someron lukio oli sijalla 24 lukioiden vertailussa. Tällä kertaa Suomen Tietotoimisto STT laittoi 354 lukiota paremmuusjärjestykseen.
Vertailussa huomioitiin kevään ja syksyn ylioppilaskirjoitusten tulosten keskiarvo. Sitä verrattiin opiskelijoiden keskiarvoon kolme vuotta sitten, kun he tulivat lukioon.
Parhaiten menestyi 40 oppilaan Kristinestads gymnasium Kristiinankaupungista. Se oli ainoa lukio, jossa opiskelijoiden arvosanat olivat parempia lukiosta lähtiessä kuin lukioon pyrittäessä. Ruotsinkielisen lukion opiskelijoiden sisäänpääsykeskiarvo oli 8,14 vuonna 2014. Ylioppilaskokeiden tulos kouluarvosanalla oli 8,18.
Someron lukion sisäänpääsykeskiarvo oli 8,13 ja yo-kokeiden tulos 7,52.
Someron lukion sisäänpääsyn keskiarvoraja on ollut 6,5. Liki kaikki pääsevät sisään, ketkä haluavat, mutta myös ongelmiin saa tukea ”kaikki tuntee kaikki” -lukiossa, jossa ammattitaitoiset opettajat pystyvät antamaan henkilökohtaista opetusta ja puuttumaan tarvittaessa ajoissa ongelmiin.