SoPan C-kakkoset haastamaan Suomi-kiekon jättiläisiä

0

 

Tasaväkiset. SoPa voitti Tapparan ykkösjoukkueen ”Oranssit”
Somerolla ja hävisi
sille Tampereella.
Alkusarjan taulukossa joukkueet päätyivät tasapisteisiin. KUva Kari Eerikäinen

Teksti Juha Laakso
Someron Pallon C2-ikäluokan jääkiekkojuniorit ovat jatkaneet uusien lukujen kirjoittamista paikalliseen lajihistoriaan. Pääosin vuonna 2003 syntyneistä pelaajista koostuva SoPan joukkue pelaa kevätkaudella ikäluokan korkeimmalla sarjatasolla selvästi pienimmän paikkakunnan edustajana.
Vuosi sitten SoPan ”nollakolmosten” ikäluokka voitti sensaatiomaisesti Länsirannikon alueen mestaruuden D1-junioreiden AAA-sarjassa, jättäen tuolloin taakseen muun muassa Turun Palloseuran, Porin Ässien ja Rauman Lukon edustusjoukkueet.
Luontevana jatkona joukkueen valmentajat ja runkopelaajat ovat ottaneet tällä kaudella seuraavan kehitysaskeleen, kun SoPa sai ensimmäistä kertaa joukkueen C2-junioreiden ikäluokassa korkeimmalle mahdolliselle tasolle, valtakunnalliseen AAA-sarjaan.
Kyseiseen sarjaan osallistui 42 Suomen parasta C2-ikäluokan joukkuetta, jotka jaettiin syyskaudeksi neljään alkulohkoon. Nyt kun alkusarjat on saatu päätökseen ja tasan puolet (21) mukaan lähteneistä joukkueista on kelpuutettu AAA-tason loppusarjaan, somerolaisseura on tehnyt jälleen historiaa selviytymällä tähän valiojoukkoon.

Lue lisää 8.12.2017  lehdestä