Lentopallossa mielenkiintoinen kärkikamppailu sunnuntaina

0

 

Kaisa Nyman
Mira Hämäläinen

Naisten lentopallon kakkossarjan sunnuntain kamppailu Sopan ja Perniön Urheilijoiden välillä on saanut runsaasti uutta virtaa ja yli 500 ottelua pääsarjakokemusta. Perniön Urheilijat, joka on sarjassa tasapisteissä Sopan kanssa, tosin kaksi ottelua enemmän pelanneena, on vahvistunut merkittävästi.  Syyskauden viimeiseen kamppailuunsa perniöläiset marssittivat kentälle yllätysvahvistuksen.  LP Viestin entisellä kipparilla Kaisa Nymanilla (os. Jokinen), 34, on SM-mitaleja pärekorillinen. Myös maaotteluja on Nymanin tilille kertynyt lähes sata.  Pääsarjakamppailuja Nymanin tilille on kertynyt vuosien saatossa 401. Pelimäärä oikeuttaa kaikkien aikojen pelaajatilastossa SM-liigan viitospaikalle.

Myös kotijoukkue on saanut riveihinsä kovan luokan vahvistuksen. Sopan juniorikoulun kasvatti, vaihto-oppilasvuoden Kanadassa viettänyt, LP Viestissä pitkään pelannut Mira Hämäläinen tekee paluun kotiseuransa riveihin.  Hämäläinen on ollut mukana Sopan treeneissä kolmisen viikkoa ja tuo aimo annoksen kokemusta Sopan pelaavaan kokoonpanoon.

Perniöläisten riveissä pelaa Nymanin lisäksi useita salolaisen lentopallokoulun kasvatteja. Pääsarjakokemusta yhdessä Nymanin ja Hämäläisen kanssa löytyy muun muassa Perniön taitavalta passarilta Sonja Ahlqvistiltä.  Viestin ykkössarjanjoukkueen riveissä perniöläisistä ovat pelanneet Satu Lindegren, Viivi Vahala, Milla Lindström ja Suvi Syrjälä.

Lokakuussa Perniössä pelatun syyskierroksen ottelun vei nimiinsä kotijoukkue PEU värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 3-2. Luvassa on kakkossarjatasolle erittäin kovatasoinen kamppailu. Sunnuntain kokoonpanoillaan kumpikin joukkue voisi hyvillä mielillä astua jopa sarjaporrasta korkeammalle tasolle.