Myrsky vei sähköjä Somerolla

0

Somerolla pieni määrä talouksia oli maanantaiaamuna ilman sähköjä myrskytuulten vuoksi. Ennen aamuyhdeksää Torronsuon lähistöllä oli toistakymmentä taloutta ilman sähköjä. Nyt alueen sähköt on saatu palautettua, kertoo Caruna.

 

Myös Salossa oli maanantaiaamuna ilman sähköä yli 200 taloutta. Sunnuntai-iltana sadat salolaiset taloudet kärsivät sähkökatkoista, kertoi Salon Seudun Sanomat.

Aku-myrskyn tuulet alkavat vähitellen laantua myös etelärannikolla, kertoo Ilmatieteenlaitos.

Suomen eteläisillä ja läntisillä merialueilla tuuli voimistui sunnuntai-iltana myrskylukemiin. Kovimmat puuskat merellä olivat Ilmatieteenlaitoksen mukaan Kaskisissa 32,8 m/s (keskituuli 25,8 m/s) ja Rauma Kylmäpihlajalla 30,8 m/s (keskituuli 25,9 m/s). Maa-asemista kovin puuska oli Pori Rautatieasemalla 23,6 m/s.

 

Varoituksia tuulesta annettiin merialueiden lisäksi esimerkiksi Satakuntaan, Varsinais-Suomeen ja Pirkanmaalle.