Paperilehden lukeminen rentouttaa

0

Neljä viidestä (78 %) suomalaisesta pitää painetun sanomalehden lukemista rentouttavampana kuin sähköisen sanomalehden. Nuorimmistakin kolme neljästä on tätä mieltä.
Maailman sähköistyessä ihmiset ovat alkaneet arvostaa erityisesti fyysisiä, käsin kosketeltavia asioita. Nyt jo Yhteisöllistyvä media 2017 -tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa kaiken ikäisistä suomalaisista on tätä mieltä.
Lähes 60 prosenttia toteaa, että sähköiset palvelut eivät pysty korvaamaan paperisia lehtiä. Osuus suomalaisista on tosin hieman laskenut vuosien varrella. Vuonna 2012 näin ajatteli kaksi kolmesta.
Reilu puolet suomalaisista ilmoittaa aikovansa lukea jatkossakin painettuja sisältöjä, koska haluaa tulevaisuudessa maksimoida aikansa ilman elektroniikkaa. Nuorimmista tätä mieltä on 44 prosenttia, yli 55-vuotiaista 64 prosenttia.
Somero-lehti menee painettuna 4 701 kotiin. Digilehtiä on tilattu 274 kappaletta. Osalle tilaajista menevät molemmat. Joka tapauksessa paperisen suosio on Somero-lehden osalta vielä tutkimustuloksiakin vahvempi.