Somerolla asuntojen hinnat pysyvät paikoillaan lähivuosina, ennakoi kiinteistönvälitysketju

0

Somerolla asuntojen hinnat pysyvät nykyisellä tasollaan lähivuosina. Kiinteistömaailman uuteen ennustemalliin pohjautuvan selvityksen mukaan hinnat laskevat Somerolla rahtusen, eli 0,8 prosenttia vuodessa. Kiinteistömaailman ennuste niputtaa Someron tasaisen hintakehityksen ryhmään. 

Salo taas kuuluu isoimpiin laskijoihin, kun asuntojen hintakehitystä verrataan eri kaupungeissa. Kiinteistömaailman mukaan hinnat laskevat Salossa 2,9 prosenttia vuodessa lähivuosien aikana.

Kiinteistömaailman ennusteen mukaan asuntojen hinnat ovat laskussa 70 kunnassa.
– Suomesta löytyy 70 kuntaa, joissa asuntojen hintakehitys on lähivuosina laskeva. Niissä asuu tällä hetkellä reilut puoli miljoonaa suomalaista. Näissä kunnissa on tehtävä tosissaan työtä palveluiden ja työpaikkojen eteen alueellisen houkuttelevuuden säilyttämiseksi, Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Erkki Heikkinen pohtii tiedotteessa.

Koskella ja Marttilassa hintakehityksen arvioidaan olevan positiivista, Koskella Marttilaa voimakkaampaa.

 

Turku kuuluu Suomen kaupunkeihin, joissa asuntojen hinnat nousevat vauhdikkaimmin lähivuosina. Turussa hinnat nousevat 1,5 prosenttia vuodessa.

Eniten hintojen ennakoidaan nousevan Helsingissä, jossa hintojen nousu on 3 prosenttia vuodessa, kertoo Kiinteistömaailma.
Kokkolassa hintojen nousun ennakoidaan olevan myös kovaa, 2,4 prosenttia. Tampereella hintojen nousu on 1,6 prosentteja ja Espoossa 1,5 prosenttia.
Nousevia kuntia on yhteensä 32 kappaletta. Näissä asuu 1,92 miljoonaa suomalaista eli 36 prosenttia väestöstä.

 

Kiinteistömaailman mukaan ennusteessa on otettu huomioon tärkeimmät asuntomarkkinoiden trendit, asuntoilmoittelu Etuovi.com:issa, kiinteistönvälittäjien tekemät asuntokaupat, asuntojen myyntiaikojen kehitys, uudisrakentaminen, kuluttajaluottamus, kuntien avainluvut sekä kansantalouden indikaattorit.

Lähes 90 prosenttia suomalaisista asuu kunnissa, joissa asuntojen arvon kehitys on tasainen tai kasvusuuntainen, käy ilmi Kiinteistömaailman ennusteesta.
Kehityksen taustalla on Kiinteistömaailman mukaan kiihtyvä kaupungistuminen, joka jakaa kunnat entistä selvemmin kasvajiin ja laskijoihin. Pääkaupunkiseutu, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kuopio ja Seinäjoki toimivat alueidensa moottoreina ja muuttoliikkeen imureina.